vwo diploma gehaald?

In 3 jaar jouw hbo-studie behalen

In 3 jaar jouw hbo-diploma behalen

Heb je jouw vwo-diploma (bijna) op zak? Dan kan je kiezen voor een vervolgstudie aan de universiteit of het hbo. Wanneer past het hbo bij jou en wat kan de HZ jou bieden?

Hoger beroepsonderwijs

Bij een opleiding aan een hogeschool ligt de focus niet zo op de theorie, maar op de praktijk en kijk je naar hoe iets werkt. Het hbo past bij jou als je de kennis direct wilt kunnen toepassen. Tijdens een hbo-studie loop je stages en doe je werkervaring op. Je leert de theorie toe te passen in de praktijk, waardoor je na je studie direct aan de slag kunt op de arbeidsmarkt. Als vwo'er vind je bij de HZ 3 en 4 jarige hbo-opleidingen. 

Master na je hbo-bachelor

Na het afronden van een 3 of 4-jarige hbo-opleiding, heb jij een bachelordiploma in handen. Daarmee kan je direct aan de slag in het werkveld of je kunt doorstuderen aan een aansluitende master. Je kunt met jouw diploma zowel een hbo-master volgen als ook een master aan de universiteit.  Werkgevers zien je graag bij hen solliciteren als je zowel praktisch als theoretisch geschoold bent. Je hebt dus een streepje voor op de arbeidsmarkt als je een hbo-bachelordiploma en een masterdiploma in handen hebt. 

 

3 jarige studies voor vwo'ers

Met jouw vwo-diploma kun je een 180 studiepunten-traject volgen, waardoor je een hbo-diploma in 3 jaar kunt behalen . De trajecten zijn Engelstalig. Je zit in een klas met studenten van over de hele wereld. De volgende opleidingen hebben een verkort programma:

Chemie 
Civiele Techniek (dit programma wordt ook in het Nederlands aangeboden)
Tourism Management
Watermanagement

Aanmelden
Als je je aanmeldt voor de opleiding aan de HZ, kan je aangeven dat je graag in aanmerking komt voor het vwo-traject tijdens je studiekeuzegesprek. Vervolgens wordt er een motivatiegesprek gepland met een studieloopbaancoach van de opleiding. 

vwo1

 

Andere hbo-studies

Als vwo'er kun je ook kiezen voor een opleiding in 4 jaar. Tijdens het 1e en 2e jaar van je opleiding maak je kennis met het vak. In het 3e jaar volg je een minor en ga je stage lopen. Tijdens het laatste jaar schrijf je je scriptie.

Bekijk 4-jarige bacheloropleidingen
Bekijk al onze hbo-bacheloropleidingen

vwo

Toelatingseisen vwo'ers

Met je vwo-diploma heb je de mogelijkheid om een hbo-opleiding te volgen. Het is handig om te weten dat voor sommige studies extra toelatingseisen gelden, ook voor vwo'ers. Dit is geheel afhankelijk van je profiel en vakkenpakket op de middelbare school. Benieuwd of dit ook voor jou geldt? Bekijk de toelatingseisen voor de hbo-opleidingen aan de HZ.

Honours Programme

Ben je ambitieus en op zoek naar een extra uitdaging naast je opleiding? Dan is het Honours Programme iets voor jou! In het 2e en 3e studiejaar krijg je de kans om jezelf verder te ontwikkelen, je kennis te verbreden en ervaring op te doen in een internationale omgeving met studenten vanuit de hele HZ.

Lees hier meer over het Honours Programme

Yoni

Student aan het woord

Ben jij benieuwd waarom studenten de overstap van vwo naar hbo hebben gemaakt en hoe zij dit ervaren? Lees het verhaal van Yoni.

Yoni

"Ik vind het prettig dat je veel meer praktische kennis opdoet, waaraan je echt iets hebt binnen je latere werkveld."

Lees de ervaring van Yoni

 

Verschil hbo en wo

Lees hier meer over het verschil tussen hbo en wo.

Twijfel je of een hbo-opleiding iets voor jou is? We helpen je graag! Neem contact op met onze studiekeuzeadviseur!

Neem contact op met de studiekeuzeadviseur