Ontdek onze opleidingen

In 3 stappen

studie kiezen in 3 stappen

Studiekeuze in 3 stappen

Ben jij op zoek naar een opleiding en kan je hulp gebruiken bij het maken van de juiste keuze? Volg het 3-stappenplan en kom erachter welke opleiding bij jou past.

  1. Bekijk eerst een online voorlichting.
  2. Twijfel je daarna nog of wil je meer opleidingen ontdekken? Kom dan een dagje proefstuderen en loop 1-op-1 mee met een student bij een opleiding op een dag naar keuze. 
  3. Meld je aan voor 1 mei.
Wil je in 2025 starten met een hbo-studie? Dan kan je je vanaf aankomende september aanmelden voor de volgende Open Dag in november.

1. Bekijk een online voorlichting

HZ helpt je graag bij het maken van de juiste studiekeuze. Daarom kun je per opleiding een online voorlichting bekijken wanneer het jou uitkomt. Gewoon vanuit huis of onderweg, op je telefoon, tablet of laptop.

Twijfel je welke opleiding bij jou past? Bekijk dan een van onze brede voorlichtingen. Ben jij sociaal en wil je 'iets met mensen' gaan doen? Of is jouw insteek meer economisch van aard en haal jij het beste uit mensen en organisaties? Wellicht wil jij de maatschappij verbeteren met technische oplossingen. Verdiep je in de wereld van onze economische of technologische opleidingen of maak kennis met de opleidingen gericht op mens & gedrag en ontdek welke richting bij jou past. 

Bekijk een online voorlichting

2. Proefstuderen

Ervaar hoe het is om een HZ-student te zijn

Wil jij in september 2024 starten met een opleiding en ontdekken hoe het is om te studeren aan de HZ? Meld je dan aan om te gaan proefstuderen bij een opleiding naar keuze. Tijdens een proefstudeermoment word je 1-op-1 gekoppeld aan een student van de opleiding. Je volgt de lessen en kan al je vragen stellen aan de student en docenten.

Meer info Proefstuderen

3. Aanmelden voor 1 mei

Aanmelden voor een voltijdopleiding doe je voor 1 mei. 

  • Om je aan te melden voor een opleiding moet je eerst een DigiD aanvragen. Let op: de aanvraag duurt ongeveer 5 werkdagen.
  • Meld je aan voor een opleiding via Studielink. Studielink is het landelijke, online systeem om je aanmelding, uitschrijving, persoonlijke gegevens zelf te regelen en/of te wijzigen.
Aanmelden in Studielink

Open Dagen voor studiejaar 2025

Het bezoeken van de Open Dag is een goede manier om te kijken welke opleiding bij jou past, de sfeer te proeven in het HZ-gebouw en alle informatie te krijgen, die zorgt voor een goede studiekeuze.

De volgende Open Dagen zijn op:

  • zaterdag 23 november 2024
  • zaterdag 1 februari 2025
  • zaterdag 5 april 2025

 

Heb je alle stappen doorlopen en kom je er nog niet uit? 

Neem dan contact op met Arjen HZ Studiekeuzeadviseur. Vul het formulier in en geef aan op welke manier we contact met je kunnen opnemen (bellen, mail of WhatsApp). Dan hoor je zo snel mogelijk van ons.  

Neem contact op

Tip

WhatsApp met onze Studiekeuzeadviseur. Op deze manier kun je gemakkelijk en laagdrempelig je vraag stellen.