Ontdek onze opleidingen

In 3 stappen

studie kiezen in 3 stappen

Studiekeuze in 3 stappen

Ben jij op zoek naar een opleiding en kan je hulp gebruiken bij het maken van de juiste keuze? Volg het 3-stappenplan en kom erachter welke opleiding bij jou past.

Eerst neem je deel aan een brede online voorlichting. Elk van de 3 interessegebieden worden behandeld, zodat je een goed beeld krijgt van de opleidingen per gebied. Je komt erachter over welke opleidingen je meer wilt weten. Vervolgens bezoek je de Open Dag en proef je de sfeer bij de HZ en de opleiding(en) waarin jij geïnteresseerd bent. Twijfel je daarna nog of wil je meer opleidingen ontdekken? Bezoek dan onze Meeloopdagen en ervaar hoe het is om een dag te studeren bij een opleiding van jouw keuze.

1. Online voorlichting in oktober 

Bekijk op 9 oktober onze webinar 'overstap naar het hbo'. Of neem deel aan een brede online voorlichting over onze opleidingen op het gebied van economie, technologie en/of mens & gedrag op 10, 11 of 12 oktober. 

In minder dan een uur ontdek je welke opleidingen jou het meest aanspreken. Per voorlichting worden alle opleidingen in het bijpassende interessegebied behandeld. Zo kom je meer te weten over opleidingen die dezelfde onderwerpen raken.

De voorlichtingen worden live vanuit de HZ-studio gegeven. Dit betekent dat jij in de chat direct al jouw vragen kunt stellen aan studenten en docenten. Het bijwonen van een online voorlichting is een goede voorbereiding op de Open Dag van de HZ.

Online voorlichtingen - oktober 2023

2. Open Dag - zaterdag 25 november 

Tijdens de Open Dag van de HZ verdiep je jezelf in een aantal opleidingen. Je ontvangt alle informatie over de opleidingen en maakt kennis met toekomstige studiegenoten, studenten en docenten. Hét moment om samen met jouw ouders onze locaties te bezoeken en jouw vragen te stellen.

Het bezoeken van de Open Dag is een goede manier om te kijken welke opleiding bij jou past, de sfeer te proeven in het HZ-gebouw en alle informatie te krijgen, die zorgt voor een goede studiekeuze.

Meer info Open Dag

3. Meeloopdagen december 

Verdiep jezelf in onze opleidingen en loop een dag mee bij een voltijdopleiding op 5, 6, 7 of 12 december.

  • Je volgt lessen en proeft de sfeer op de HZ.

  • Ook vertellen we je over de mogelijke beroepen na de studie en welk profiel je nodig hebt om toegelaten te worden.

  • Je ontmoet studenten en docenten en volgt samen met andere meelopers de lessen bij de opleiding van jouw keuze. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Meer info Meeloopdagen

 

Heb je alle stappen doorlopen en kom je er nog niet uit? 

Neem dan contact op met Arjen HZ Studiekeuzeadviseur. Vul het formulier in en geef aan op welke manier we contact met je kunnen opnemen (bellen, mail of WhatsApp). Dan hoor je zo snel mogelijk van ons.  

Neem contact op

Tip

WhatsApp met onze Studiekeuzeadviseur. Op deze manier kun je gemakkelijk en laagdrempelig je vraag stellen.