Welkom bij de HZ

De persoonlijke hogeschool

De start van jouw studie in Zeeland

Header landingspagina introductie

1280px-Flag_of_the_United_Kingdom.svg

 

Je eerste week bij de HZ

In 2024 ga je starten met je studie. We zijn blij dat je voor ons hebt gekozen en hopen dat je een leuke studententijd tegemoet gaat. Om de start van je studie en je studententijd zo aangenaam mogelijk te maken hebben we informatie over de start van jouw studie op een rij gezet en vind je op deze pagina. Maak kennis met andere (internationale) studenten, doe mee aan activiteiten en maak onvergetelijke herinneringen.

De HZ Kick-off is de verplichte introductieweek waarin je kennis gaat maken met je klasgenoten en studieloopbaancoach. De introductieweek vindt plaats van 26 augustus t/m 30 augustus 2024. Op donderdag 29 augustus wordt het Kick Off Festival georganiseerd.

Introductie van de opleiding

In je eerste week op HZ leer je je medestudenten en het gebouw van de HZ kennen en krijg je informatie over je opleiding. De dag dat jij op de HZ wordt verwacht verschilt per opleiding. De indeling wordt later bekend gemaakt.

Deze introductie is een verplicht onderdeel van je studie. Check daarom ook altijd nog de laatste informatie op HZ learn, hier kan je alle opleiding specifieke informatie vinden. Je kunt inloggen op learn met je gebruikersnaam en wachtwoord.

HZ Community

MicrosoftTeams-image (101)-1

HZ Sport

Doe mee aan studentkampioenschappen, watersportactiviteiten, sportuitjes of ga mee op de jaarlijkse HZ Skireis. Natuurlijk tegen studententarief! Je hoeft geen lid te zijn voor deelname, maar lid worden heeft wel veel voordelen:

 • Neem gratis deel aan verschillende activiteiten
 • Ontvang kortingen bij diverse sportclubs

1677874550591

HZ Cult

Op reis naar Barcelona, de mooiste theatervoorstellingen bezoeken en de te gekste concerten zien samen met andere studenten? Doe dan mee aan de activiteiten van HZ Cult. Met een ruim programma op het gebied van muziek, theater en stedentrips is er keuze genoeg.

12 kopiëren

The Work Zone

Bij The Work Zone kun je terecht voor de leukste (bij)banen voor, na en tijdens je studie op de HZ zelf of bij een bedrijf in Zeeland. Inschrijven is geheel vrijblijvend en kosteloos. Wil jij je inschrijven of heb je nog een vraag? Kijk op www.theworkzone.nl of loop bij ze langs in hun kantoor in de HZ in Vlissingen.

DSC_0494-2

Aqua ad Vinum

Aqua ad Vinum organiseert het hele jaar door de leukste themafeesten en activiteiten. Van paintballen tot bierproeverijen en van een kamp in de sneeuw tot de wekelijkse borrel in de Sociëteit. Voor ieder wat wils! Sociëteit de Dop van Aqua ad Vinum is gevestigd achterin Tripel waar je 3 keer per week welkom bent voor een drankje en een praatje.

Foto 3

Marum Bibio

Marum Bibio staat bekend om haar feesten en evenementen. Marum Bibio heeft haar eigen sociëteit boven café Bellamy waar de deur vijf dagen per week geopend is voor een drankje en een praatje. Vergeet ook niet het gezellige Happen & Stappen en de ongelofelijke Sunset Cruise.

Praktische informatie

Voor je start met je studie, geven we alvast wat praktische informatie over de HZ en het gebruik van My.HZ en HZ Learn.

Goed om te weten

Studiekeuzecheck

Een bewuste studiekeuze vergroot je kansen om succesvol te zijn in je studie. Wij vinden het daarom belangrijk dat je een bewuste studiekeuze maakt en willen je daar graag bij helpen. Je ontvangt per e-mail een uitnodiging voor de studiekeuzecheck. Samen zoeken we uit of je studie past bij je interesses, kwaliteiten en motivatie.

MyHZ en HZ Learn

Via e-mail ontvang je het verzoek om jouw persoonlijke gegevens compleet te maken. Na goedkeuring ontvang je inloggegevens voor toegang tot My.HZ en HZ Learn. Op My.HZ vind je onder andere je rooster, studieplan en boekenlijst. Ook vind je er het laatste HZ-nieuws en kun je je persoonlijke gegevens aanpassen.

In HZ Learn vind je alle informatie over je opleiding.

Begeleiding en hulp

HZ heeft speciale regelingen voor studeren als beroepssporter of studeren met een functiebeperking. Neem hiervoor contact op met de decaan van het domein waarin je studeert.

HZ-studentenpas

Je ontvangt je HZ-studentenpas tijdens de HZ Kick-ff. Waar kun je het voor gebruiken?
 • Printen en kopiëren
 • Materiaal lenen bij de audiovisuele diensten
 • Parkeren op het HZ-terrein
 • Betaalmethode voor HZ-catering
 • Boeken lenen in de bibliotheek

Studentenwoning

Wil je in een studentenwoning wonen? Deze organisaties kunnen je verder helpen:
 • APV Housing
 • Housing coorperation L'Escaut
 • Gapph

Deelfietsen

Een fiets nodig? Pak in een paar simpele stappen een van de 50 deelfietsen voor je reis. De fietsen zijn voorzien van een slot dat je opent met een app. Je ontgrendelt de fiets met je telefoon, sluit het slot met je telefoon en brengt hem aan het einde van je reis terug naar een van de afgiftepunten. Maak een account aan, download de GoAbout app en start je reis! Deelfiets Zeeland is een initiatief van CycleHub, Provincie Zeeland, GoAbout en HZ.

IT-producten

Met je HZ-inloggegevens kun je via Surfspot goedkope hardware en software kopen tegen studententarieven. Ga hiervoor naar www.surfspot.nl.

Wifi
Setup Wifi Apple 
Setup Wifi Android
Setup Wifi Windows

Apps
Student App
HZ Learn App

Advies voor laptop

Voor je aan een opleiding begint is het handig om een laptop te hebben. Om gelijk goed aan het werk te kunnen hebben we een paar adviezen op een rijtje gezet:

 • Minimaal Windows 10
 • Microsoft 365, gratis te downloaden na 1 september met je HZ account
 • Voldoende opslagcapaciteit, minimaal 250 GB
 • Soms hebben opleidingen ook specifieke eisen, vraag dit na bij je opleiding.

Alternatieven

We bieden lesmateriaal aan in diverse typen bestanden zoals PDF, Word, PowerPoint, Excel en diverse afbeeldings- en videobestanden. Wanneer je bovenstaande advies voor aanschaf volgt, dan levert dit voor je onderwijsproces geen problemen op.

Je mag uiteraard met andere apparaten ook op ons netwerk zoals tablets, iPads, netbooks, telefoons, Macbook, etc. Deze hebben vaak geen Windows besturingssysteem maar iOS of Android. Omdat we als school niet alle typen apparaten kunnen ondersteunen is het je eigen verantwoordelijkheid dat je het lesmateriaal moet kunnen openen, bewerken (bv. een verslag maken in Word), afspelen en inleveren.

Het gebruik van Chromebooks wordt hierbij sterk afgeraden omdat de ervaring is dat studenten bestanden niet kunnen openen, bewerken (bv. een verslag maken in Word), afspelen en inleveren.