WELKOM BIJ DE HZ

De persoonlijke hogeschool

De start van jouw studie
in Zeeland

Je eerste week bij de HZ

In 2023 ga je starten met je studie. We zijn blij dat je voor ons hebt gekozen en hopen dat je een leuke studententijd tegemoet gaat. Om de start van je studie en je studententijd zo aangenaam mogelijk te maken hebben we informatie over de start van jouw studie op een rij gezet en vind je op deze pagina praktische informatie. Maak kennis met andere (internationale) studenten, doe mee aan activiteiten en maak onvergetelijke herinneringen.

In het voorjaar van 2023 vind je hier de meest actuele informatie over de start van jouw studie.

De HZ Kick-off is de verplichte introductieweek waarin je kennis gaat maken met je klasgenoten en studieloopbaancoach. Heel veel succes op de HZ!

 

Introductie van de opleiding

In je eerste week op HZ leer je je medestudenten en het gebouw van de HZ kennen en krijg je informatie over je opleiding. De dag dat jij op de HZ wordt verwacht verschilt per opleiding. Deze introductie is een verplicht onderdeel van je studie.  Rond mei 2023 wordt bekend gemaakt op welke dag in de introductieweek jij voor het eerst op de HZ wordt verwacht.  Check daarom ook altijd nog de laatste informatie op HZ learn, hier kan je alle opleiding specifieke informatie vinden. Je kunt inloggen op learn met je gebruikersnaam en wachtwoord.

3-drinkeneten

Marum Bibio

Hou jij van gezelligheid, feest en nieuwe vrienden? Dan ben je bij Marum op de juiste plek! Start je studie met de Intromix en haal het beste uit je studententijd!

Check de website

Aqua ad Vinum

Studentenvereniging Aqua ad Vinum is het beste begin voor jouw nieuwe studiejaar! Bij ons vind je de leukste feestjes, activiteiten & een hoop nieuwe vrienden. Houd de social media in de gaten of kom een keertje langs in de sociëteit.

Check de website

krists-luhaers-AtPWnYNDJnM-unsplash

HZ Cult

Op reis naar Barcelona, de mooiste theatervoorstellingen bezoeken en de te gekste concerten zien samen met andere studenten? Doe dan mee aan de activiteiten van HZ Cult. Met een ruim programma op het gebied van muziek, theater en stedentrips is er keuze genoeg.

 • Verdien vrije studiepunten
 • Ontvang kortingen
 • Je hoeft geen lid te worden
louis-hansel-shotsoflouis-TnzXG7y7nqw-unsplash

HZ Sport

Doe mee aan studentkampioenschappen, watersportactiviteiten, sportuitjes of ga mee op de jaarlijkse HZ Skireis. Natuurlijk tegen studententarief! Je hoeft geen lid te zijn voor deelname, maar lid worden heeft wel veel voordelen:

 • Neem gratis deel aan verschillende activiteiten
 • Ontvang kortingen
 • Kortingen bij diverse sportclubs
ik_ben_student-1

The Work Zone

Bij The Work Zone kun je terecht voor de leukste (bij)banen voor, na en tijdens je studie op de HZ zelf of bij een bedrijf in Zeeland. Inschrijven is geheel vrijblijvend en kosteloos. Wil jij je inschrijven of heb je nog een vraag? Kijk op www.theworkzone.nl of loop bij ze langs in hun kantoor in de HZ in Vlissingen.

Praktische informatie

Voor je met je studie start geven we je graag nog wat extra informatie over de HZ en het gebruik van My.HZ en HZ Learn.

Een bewuste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. We vinden het daarom belangrijk dat je een bewuste studiekeuze maakt en willen je daar graag bij helpen. Per mail ontvang je een uitnodiging voor de studiekeuzecheck. Samen kijken we of de studie van jouw keuze past bij je interesses, kwaliteiten en motivatie.
Je hebt via Studielink een ‘Verzoek tot inschrijving’ ingediend voor een opleiding aan de HZ.

Hoe ziet het traject er nu verder uit tot de start van je studie

Heb je aangemeld tussen oktober en maart, dan blijft het vooralsnog even stil. Tussen maart en juni zullen er regelmatig nieuwe updates en informatie worden gedeeld op jouw HZ – Learn pagina.

Toelaatbaarheid o.b.v. je vooropleiding
Heb je bij je aanmelding een vooropleiding opgegeven die reeds behaald is en voldoet aan de vooropleidingseisen zoals vermeld op onze website, dan heb je voldaan aan deze eis. Indien je nog geen diploma hebt behaald, dan zullen wij dit t.z.t. (eind juni/begin juli) automatisch doorkrijgen via DUO.  Je hoeft hier verder niets voor aan te leveren, tenzij wij hier om vragen bij jou.

Begin juni vragen wij jou om het collegegeld te regelen d.m.v. het afgeven/regelen van een Digitale Machtiging via je Studielink account, want dan zal je inmiddels hopelijk hebben vernomen of je geslaagd bent voor je havo, vwo of mbo-4 examen (of 21+ toets) en hiermee toelaatbaar bent. Bij sommige opleidingen zijn er nog aanvullende vooropleidingseisen zoals bij de opleiding Leraar basisonderwijs, Maritiem Officier en Sportkunde. Voor de opleidingen aan de AD Academie te Roosendaal is er de extra toelatingseis ‘het voldoen aan de studiekeuzecheck’.  Als aan alle hiervoor genoemde eisen is voldaan, zullen wij je definitief inschrijven als student. Deze ‘status’ wijziging krijg je door via je Studielink account.

Heb je je aangemeld voor het ADA te Roosendaal , dan zalje via Avans Hogeschool verder geïnformeerd worden en heeft de informatie hierna vernoemd geen betrekking op jou.

Heb je je aangemeld voor een studie aan de HZ (locatie Vlissingen of Middelburg) en ben je niet eerder ingeschreven (geweest) bij ons, dan zal je binnen een paar minuten je inloggegevens ontvangen (op je privé e-mailadres)  voor je persoonlijke HZ account.

Oud-studenten/cursisten behouden hun studentnummer en gebruikersnaam. Indien je deze niet meer weet, stuur dan een mail naar helpdesk@hz.nl ; zij kunnen je hiermee helpen.

Niet ontvangen? Laat dit ons weten via csa@hz.nl dan kijken wij dit na voor je.

Aangemeld met startdatum 1 februari?
Vanaf 1 november ontvang je een Studielink mededeling om het collegegeld te regelen zoals hierboven beschreven staat bij ‘Collegegeld’.

Per mail heb je inloggegevens ontvangen voor toegang tot My.HZ en HZ Learn. Op My.HZ vind je onder andere je rooster, studieplan en boekenlijst. Daarnaast vind je er het laatste nieuws van de HZ en kan je onder andere je persoonlijke gegevens aanvullen.

In HZ Learn vind je alle informatie van je opleiding.
Voor het studeren als topsporter en het studeren met een functiebeperking zijn er speciale regelingen op de HZ. Hiervoor neem je contact op met de decaan van het domein waarin jij studeert.
Tijdens de Kick-off zal aan jou een studentenpas worden uitgereikt. Hiervoor dien je wel aan alle eisen te hebben voldaan, zoals genoemd hierboven bij: Na je aanmelding en dus ‘Ingeschreven’ bent (zie je status op je Studielink account). Daarnaast dien je een digitale pasfoto te hebben geplaatst in je persoonlijke profiel op je MyHZ account.

Waar gebruik je hem voor?
 • Printen en kopiëren
 • Materiaal lenen bij de Av-Dienst
 • Parkeren op het HZ-terrein
 • Betaalmiddel voor de HZ Catering
 • Als bibliotheekpas bij alle vestigingen van de ZB Bibliotheek van Zeeland
Wil je op kamers? Bekijk eens het aanbod van:
 • APV Housing
 • Woningbouwvereniging L'Escaut
 • Villex
Een fiets nodig? Pak in een paar simpele stappen één van de 50 deelfietsen voor jouw reis. De fietsen zijn voorzien van een slot die je opent met een app. Zo haal je de fiets van het slot met je telefoon, sluit je het slot tussentijds met je telefoon en lever je ‘m aan het eind van je reis weer in op één van de inleverlocaties. Maak een account aan, download de app GoAbout en je kunt van start met je reis! Deelfiets Zeeland is een initiatief van CycleHub, Provincie Zeeland, GoAbout en de HZ.
Met je HZ inloggegevens kun je via Surfspot voordelig hardware en software tegen student tarieven. Hiervoor ga je naar www.surfspot.nl.
Wifi
Apple wifi instellen: Apple
Android wifi instellen :  Android 
Windows wifi instellen: Windows

Apps
Studenten App installeren
HZ Learn App installeren