ONLINE VOORLICHTING

HZ UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES

DOCENTEN EN STUDENTEN VERTELLEN

Bekijk een online voorlichting terug

Misschien ben je pas net begonnen met het maken van je studiekeuze of was je al een heel eind op weg. We vinden het belangrijk dat je een keuze maakt die bij je past. Om je hierbij te helpen kun jij per opleiding een online voorlichting bekijken. Gewoon vanuit huis, op je telefoon, tablet of laptop.

In onderstaande menu vind je de voorlichtingen van alle voltijdopleidingen van de HZ terug. In zo'n voorlichting kom je meer te weten over de opleiding, welke vakken je krijgt, hoe het is om te studeren aan de HZ en wat je ermee kunt na het behalen van jouw diploma. 

Kijk hieronder direct één van onze online voorlichtingen terug. Ben je geïnteresseerd in een deeltijdopleiding? Kijk dan hier

4-1

Bedrijfskunde
30 minuten

Bekijk voorlichting

Met jouw kennis op het gebied van economie, management en recht los je bedrijfskundige vraagstukken makkelijk op na de opleiding Bedrijfskunde.

5

Bouwkunde
43 minuten

Bekijk voorlichting

Wil jij leren hoe gebouwen worden ontworpen en gebouwd? Kies dan voor de opleiding Bouwkunde aan de HZ.

6

Chemie
45 minuten

Bekijk voorlichting

Chemie is experimenteren, onderzoeken en analyseren. Zorg ervoor dat ziektes niet meer levensbedreigend zijn of los moordzaken op met DNA-analyse. Help jij straks de wereld vooruit? Deze opleiding duurt 4 jaar, maar er wordt ook een driejarig vwo-traject aangeboden.

 

Ontwerp zonder titel (3)

Civiele Techniek
43 minuten

Bekijk voorlichting

Wil jij bruggen, havens, dijken of sluizen bouwen? Met de opleiding Civiele Techniek word je opgeleid tot een technisch expert in de weg- en waterbouw.

 

7

Commerciële Economie
48 minuten

Bekijk voorlichting

Zorg jij er straks voor dat jouw bedrijf (nog) sterker gepositioneerd is bij de doelgroep? Jouw nieuwe concept biedt in ieder geval toegevoegde waarde voor de klant en dit vertaalt zich naar groeiende verkoopcijfers, loyaliteit en maakt (merk)ambassadeurs.

 

1

Communicatie
43 minuten

Bekijk voorlichting

Door te luisteren naar wat jouw organisatie wil en naar wat klanten willen, leg je verbindingen en breng je de boodschap van jouw organisatie over bij het juiste publiek. Je verbindt, je beïnvloedt en zet collega’s consumenten én je organisatie in beweging.

Engineering Proefstuderen-1

Engineering
38 minuten

Bekijk voorlichting

Alles om je heen is ontwikkeld dankzij Engineering. Ontwerp jij straks toepassingen of apparaten voor thuis, de zorg of de industrie die het leven en werken makkelijker maken?

10

Finance & Control (Bedrijfseconomie)
38 minuten

Bekijk voorlichting

Als bedrijfseconoom weet je precies wat er gebeurt op financieel gebied binnen jouw organisatie.

Ontwerp zonder titel (1)

Global Project and Change Management
46 minuten

Bekijk voorlichting

Raken de thema’s vitaliteit, voeding, energie en water jou? En wil jij graag bijdragen aan een duurzame wereld? Deze opleiding biedt jou een internationale uitdaging.

17-1

HBO-ICT
40 minuten

Bekijk voorlichting

Een serie kijken op Netflix, een Tikkie sturen, even whatsappen of inchecken met je OV-kaart? Allemaal mogelijk dankzij ICT!

8

Human Resource Management
28 minuten

Bekijk voorlichting

Werk is voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun leven. Als HRM'er begeleid je mensen bij alle aspecten van hun loopbaan.

16

International Business
30 minuten

Bekijk voorlichting

Droom je van een internationale carrière in het bedrijfsleven? Met deze Engelstalige opleiding aan de HZ doe je niet alleen uitgebreide internationale ervaring op, maar bouw je ook een sterk netwerk op en breng je 1 tot 3 semesters in het buitenland door.

2

Leraar Basisonderwijs
18 minuten

Bekijk voorlichting

De leerkracht is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Wat kinderen met jou in de les leren, vormt de basis voor de rest van hun leven. Sta jij straks als juf of meester voor de klas.

14

Logistics Engineering
47 minuten

Bekijk voorlichting

Bij de opleiding Logistics Engineering leer je alles over alle vormen logistiek, of het nou gaat om mensen of distributie. Ga jij straks wereldwijd aan de slag?

Ontwerp zonder titel (6)

Maritiem Officier
12 minuten

Bekijk voorlichting

Als Maritiem Officier is de haven of de zee jouw thuis. Je vindt werken met schepen fantastisch. Ben jij die zeeman of vrouw? Kies dan voor de opleiding Maritiem Officier.

15

Pedagogiek
12 minuten

Bekijk voorlichting

Geef jij graag advies en wil je werken met kinderen en hun opvoeders? Als pedagoog verdiep je je in alles wat te maken heeft met de opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren.

13

Social Work
41 minuten

Bekijk voorlichting

Je wilt graag iets voor mensen betekenen en hebt een sterk inlevingsvermogen. Als mensen hulp of steun nodig hebben weten ze jou te vinden. Herken jij jezelf? Kies voor Social Work.

HZ

Sportkunde
49 minuten

Bekijk voorlichting

Ben jij een sportief type en wil je van je passie je werk maken? Sportkunde leidt je op tot die sportprofessional, die straks alles weet over sport en beweging en dit op anderen over brengt.

12

Technische Bedrijfskunde
46 minuten

Bekijk voorlichting

Tijdens de Engelstalige opleiding Technische Bedrijfskunde leer je techniek, management en economie zo in te zetten dat je in staat bent productieprocessen te verbeteren of organisaties winstgevend of milieuvriendelijker te maken.

11

Tourism Management
38 minuten

Bekijk voorlichting

Ontdek je graag nieuwe bestemmingen en culturen en spreken vrije tijd, een gezonde levensstijl, reizen en gastvrijheid je aan? Kies dan voor deze Engelstalige opleiding en ontwikkel jezelf tot pionier binnen de toeristische- en hospitality sector en studeer midden in de toeristische praktijk in Zeeland.

9

Verpleegkunde (HBO-V)
13 minuten

Bekijk voorlichting

Als verpleegkundige werk je met veel mensen van jong tot oud en van ziek tot gezond. Wil jij hen de best mogelijke zorg verlenen? Kies dan voor de opleiding Verpleegkunde (HBO-V).

2

Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde)
18 minuten

Bekijk voorlichting

Je werkt graag met mensen, van jong tot oud. Je ziet jezelf zowel als verpleegkundige en verloskundige aan de slag gaan. Kies dan voor het unieke combinatietraject Verpleegkunde & Vroedkunde (Verloskunde)

4

Watermanagement
37 minuten

Bekijk voorlichting

Zorg jij ervoor dat we overal ter wereld droge voeten houden, zonder dat we het milieu uit het oog verliezen? Bij deze opleiding kies je een studieroute die bij jou past: Aquatische Ecotechnologie, Delta Management of Spatial Planning & Design! Deze opleiding duurt 4 jaar, maar er wordt ook een driejarig vwo-traject aangeboden.

achtregrond grijs

Welke opleiding past bij mij?

Je wilt gaan studeren aan het hbo, maar je weet nog niet welke studie. Ben jij sociaal en wil je 'iets met mensen' gaan doen? Of is jouw insteek meer economisch van aard en haal jij het beste uit mens en organisaties? Wellicht wil jij de wereld verbeteren met technische oplossingen.  Je weet dat je geïnteresseerd bent in een bepaalde richting, maar je weet nog niet welke opleiding het beste bij jou past.

Bij het bekijken van een brede online voorlichting krijg jij inzicht in alle opleidingen per interessegebied. Klik hieronder op een richting waarin jij geïnteresseerd bent en kom meer te weten over de bijbehorende opleidingen. 

HZ 1920 1600

 

Bekijk meer studiekeuzeactiviteiten

Onderzoek welke studie het beste bij jou past middels diverse activiteiten. Bekijk hier de HZ studiekeuzeactiviteiten. 

Bekijk activiteiten

 

Ontdek je kracht bij HZ

chess-icon
Uitdagend onderwijs
Het onderwijs bij de HZ is uitdagend en heeft een internationaal karakter.
 
pencils-icon

De persoonlijke hogeschool

Op de HZ ontvang je persoonlijke begeleiding van docenten die altijd voor je klaarstaan.

 

graph-icon
Groeiende en innoverende hogeschool
De HZ behoort al jaren tot de beste hogescholen van Nederland!