student watermanagement en civiele techniek

Iris

Zorgt ervoor dat we overal ter wereld droge voeten houden

pasfoto-iris.png

Mijn verhaal

Ik kom uit een gezin waar iedereen heeft gestudeerd. Mijn vader, mijn moeder en mijn zus hebben allemaal een drive. Ik deed de havo omdat ik daar helemaal niet zo mee bezig was. Twee vingers in m’n neus en ik was zo geslaagd! Maar toen ik mij op een studie ging oriënteren, wilde ik wel iets doen met mijn skills.

Drie studies
Inmiddels volg ik drie studies en ik vind het nog leuk ook. Ik ben een echte nerd! Ik ben nu ook veel meer gemotiveerd omdat dit iets is waar ik zelf voor heb gekozen. Ik heb heel sterk het gevoel van: “Nou ga ik het doen ook!” Mijn studie Watermanagement met afstudeerrichting Aquatische Ecotechnologie ging zo goed dat ik in mijn tweede jaar Civiele Techniek er ook bij pakte. En dat ging zo lekker dat ik ook de andere afstudeerrichting van Watermanagement ging doen: Delta Management. Het is erg leuk dat ik zo alle kanten van het vak meepak: management, techniek en ecologie.

Zoek jij ook een opleiding die écht bij jou past? Bekijk nu het opleidingsoverzicht van HZ University of Applied Sciences en vraag de gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingen

Ideale opleiding
Het ging niet vanzelf om drie studies te combineren, maar mijn studieloopbaancoach zei gewoon van: “Daar moeten we niet moeilijk over doen. We gooien het gewoon in je rooster. Klaar!” Toen was het zo geregeld. Als je uitdagingen aan wilt gaan, dan kun je die prima vinden bij de HZ. De school is klein genoeg voor een bijzondere invulling van je studie. Ik heb de ideale opleiding voor mezelf gecreëerd. Ik word waterexpert. Dat vind ik toch wel heel tof. Ook omdat mensen dat niet van me hadden verwacht.

Civiele Techniek
Ik had het zelf ook niet verwacht, trouwens, dat ik dit allemaal zou doen. Als je in mijn middelbareschooltijd over Civiele Techniek was begonnen, zou ik echt zijn gaan gillen. Maar het is echt heel interessant. We doen veel praktijkopdrachten en denken na over hoe dingen echt in elkaar zitten. Als wij er niet zouden zijn, stond half Nederland blank en mensen realiseren zich dat nauwelijks. Dat maakt dit vakgebied toch wel heel bijzonder. O, en wat het een extraatje geeft hier, is dat je in een deltagebied zit. Je kunt naar Neeltje Jans gaan en om je heen zien waarom je watermanagement zo belangrijk is.

Praktijkprojecten
We hebben meer van dat soort toffe praktijkprojecten. We hebben velddagen over waterkwaliteit en bij ecotechnologie maken we biotoopjes. Dat zijn natuurlijke leefgebieden waarin een plan of dier kan bestaan. Je zit hier aan de kust, dus iedereen gaat gewoon naar zee met zijn schepnet. Vet leuk! Ook werken we aan echte cases. Bij Civiele Techniek hebben we een snelweg ontworpen. Ik heb gewoon in mijn studententijd een oplossing bedacht voor het fileprobleem bij Antwerpen. Best indrukwekkend, eigenlijk!

Gigaprojecten

Ik wil later leiding geven aan gigaprojecten. Ik neem nu al vaak de lead in praktijkopdrachten omdat ik ontzettend enthousiast ben. Tijdens mijn stage ga ik veel kennis opdoen die me gaat helpen om me die kant op te ontwikkelen. In Bilthoven ga ik een onderdoorgang maken bij een spoor. Het is een combinatiestage waarbij alle kennisvlakken van mijn studie aan bod komen. Ideaal voor mij dus!

Weer zo’n uitdaging
Na mijn studie wil ik een master Offshore Engineering doen in Delft – ook weer zo’n uitdaging! Ik wil dat combineren met werk voor een bedrijf dat mij zo waardeert dat ze me ruimte geven om tijdens werktijd mijn master te halen.

Nog zoekende naar je eigen kracht? Doe dan nu de studiekeuzetest

Doe de test

Ontdek je kracht bij HZ

Bij HZ University of Applied Sciences draait het om jou. Bij ons kun je rekenen op persoonlijke begeleiding in kleinschalig en praktijkgericht onderwijs.
 
Uitdagend onderwijs
Het onderwijs bij de HZ is uitdagend en heeft een internationaal karakter.
pencils-icon
 
Docent 2.0
Op de HZ ontvang je persoonlijke begeleiding van docenten die altijd voor je klaarstaan.
graph-icon
 
Groeiende en
innoverende hogeschool
De HZ behoort al jaren tot de beste hogescholen van Nederland!

Ook nog zoveel vragen?

Kom naar de Open Dag en stel al je vragen aan onze docenten en studenten.
Meld je nu aan
gebouw_004.jpg

Kom naar de Open Dag!

Schrijf je in voor onze Open Dag en stel al je vragen aan onze docenten en studenten.

Meld je nu aan

Ervaar het zelf

Zelf ervaren hoe het is om een student te zijn van de HZ? Schrijf je in voor een Meeloopdag en loop met ons mee.

Meld je nu aan