logo


Educatieprogramma

Film by the Sea

14-18 september 2020

Welkom

Het educatieprogramma van Film by the Sea gaat door! Van 14 tot en met 18 september worden tijdens het filmfestival verschillende educatiefilms vertoond in samenwerking met Movies That Matter.

Verschillende locaties in Zeeland en West-Brabant
Om zo min mogelijk te hoeven reizen, hebben dit jaar 6 bioscopen en filmtheaters hun zalen beschikbaar gesteld voor Film by the Sea. Dit betekent dat er altijd een bioscoop in de buurt is om een educatievoorstelling te bekijken. 

Aangepaste capaciteit en busvervoer
In verband met de maatregelen van het RIVM is er een aangepaste hoeveelheid stoelen beschikbaar in de bioscopen. Dit betekent dat het festival dit jaar met minder grote groepen bezocht kan worden. Daarnaast moet rekening worden gehouden met beschikbaarheid van busvervoer. Bussen kunnen op dit moment enkel groepen van 30 personen (inclusief begeleiding) vervoeren. Er is gratis busvervoer beschikbaar voor scholen buiten Vlissingen en Middelburg (tenzij een vertoning in een andere bioscoop in de buurt mogelijk is).

Een overzicht van deelnemende biooscoopen en filmzalen, met daarbij het aantal beschikbare stoelen is hier terug te vinden.

Verdiepend randprogramma
Film by the Sea en Movies That Matter hebben als doel een extra kwalitatieve invulling te geven aan ieder bezoek aan het educatieprogramma. Dit jaar zijn er 7 voorgeselecteerde films in het educatieprogramma. Wij streven ernaar iedere voorstelling uit dit programma te voorzien van een verdiepend programma. Omdat er dit jaar educatievoorstellingen plaatsvinden op 6 verschillende locaties, wordt per aanmelding bekeken wat de mogelijkheden zijn. 

Heeft jouw school interesse in een andere filmvertoning? Stuur een verzoek per mail aan hzcult@hz.nl.

Aanmelden
We verwelkomen uw school graag tijdens het aankomende festival in september. Aanmelden voor het educatieprogramma kan via het digitaal aanmeldformulier

mtm_educatie_liggendHZ Cult logo met wit-ruimte

Filmprogramma

Dirty God

Dirty God, winnaar van de Dutch Movies Matter Award 2019, is de indrukwekkende film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak over een jonge alleenstaande moeder, die haar leven weer moet oppakken na een zuuraanval met verminkingen in haar gezicht tot gevolg. Een portret van een sterke vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.


Duur: 105 minuten
Doelgroep: mbo niveau 2, 3 en 4

Les Miserables

Een dag na de gewonnen WK-finale van 2018 lopen de spanningen hoog op in de Parijse voorstad Montfermeil. Terwijl agent Stéphane zijn eerste werkdag beleeft, eist een groep zigeuners een gestolen leeuwenwelp op en zorgt de jonge Issa weer voor problemen. Indrukwekkend, explosief debuut, deels geïnspireerd op de Franse rellen van 2005.

De film en het verdiepingsprogramma worden aangeboden door Movies that Matter i.s.m. IFFR.


Duur: 102 minuten
Doelgroep:
 vo-scholen vanaf leerjaar 4 en mbo

Stupid Young Heart 

In de Finse film Stupid Young Heart raakt de populair tiener Kiira onverwachts zwanger van de jonge en onbezonnen Lenni. De tieners zien zich geconfronteerd met de problemen rond het aanstaande ouderschap. Zonder veel hulp van hun alleenstaande moeders, moeten ze het zelf zien te rooien. Lenni zoekt een vaderfiguur in de extreemrechtse Janne. Terwijl hij worstelt met zijn identiteit en stress van de zwangerschap, raakt Lenni in de ban van zijn nieuwe, foute vrienden. Ondertussen moet Kiira een veilige plek bieden aan haar aanstaande kindje.


Duur: 102 minuten
Doelgroep:
 vo-scholen vanaf leerjaar 4 en mbo

Vechtmeisje

Als haar ouders in een vechtscheiding verwikkeld raken, verhuist de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboksclub. De twaalfjarige blijkt een natuurtalent en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen. Maar door de scheiding van haar ouders is ze afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet in dit drama leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.


Duur: 83 minuten
Doelgroep: praktijkonderwijs leerjaar 1 en 2

The Peanut Butter Falcon

De jonge Zak (Zack Gottsagen) met het syndroom van Down heeft slechts één droom: een professionele worstelaar worden! Wanneer hij op een dag wegloopt uit het verpleegtehuis wil hij niks liever dan die droom waarmaken. Al snel ontmoet hij Tyler (Shia LaBeouf), die ook op de vlucht is. Als twee ongewone bondgenoten weten ze te ontsnappen en beleven ze de wildste avonturen. Ze overtuigen zelfs de aardige Eleanor (Dakota Johnson), een  medewerkster van het verpleegtehuis, om zich bij hen aan te sluiten op hun reis. The Peanut Butter Falcon is een komische avonturenfilm.


Duur: 97 minuten
Doelgroep: praktijkonderwijs leerjaar 3 en 4

Un Sac de Billes

In deze spannende speelfilm volgen we de 11-jarige Joseph uit Parijs. Hij leidt een gelukkig leven met zijn ouders en grote broers. Maar dan breekt WOII uit en is Joseph genoodzaakt te vluchten met zijn oudere broer, omdat het voor hen als Joodse jongens niet meer veilig is. In de spannende speelfilm Un Sac Samen met zijn oudere broer verlaat hij zijn thuisstad en de rest van het gezin in de hoop een veiliger deel van Frankrijk te bereiken.

75-jaar-vrijheid-RGB

 


Duur: 110 minuten
Doelgroep: voortgezet onderwijs leerjaar 1 en 2

Watani my Homeland

In deze aangrijpende documentaire volgen we een gezin dat leeft in oorlogsgebied; in de frontlinie van de oorlog in Syrië tussen de door burgers verlaten huizen. De moeder en de kinderen vluchten uiteindelijk om een veilig bestaan in Duitsland op te bouwen. Deze pakkende film visualiseert het effect op het leven van mensen in oorlogsgebied en hoe zij hun vrijheid daarna ervaren.

75-jaar-vrijheid-RGB


Duur: 51 minuten
Doelgroep: voortgezet onderwijs leerjaar 3

Locaties

Het educatieprogramma van Film by the Sea 2020 is beschikbaar op 6 verschillende locaties in Zeeland en West-Brabant. In het aanmeldformulier geef je eenvoudig de voorkeurslocatie aan voor jouw filmbezoek. 

Spuikomweg 1, Vlissingen

Beschikbare plaatsen per zaal
CineCity Vlissingen heeft zalen voor maximaal 100, 70 en 30 personen beschikbaar. Deze aantallen zijn inclusief begeleiding. Begeleiding moet in de zaal aanwezig zijn tijdens de filmvoorstelling.
Nieuwstraat 41, Terneuzen

Beschikbare plaatsen per zaal
CineCity Terneuzen heeft zalen voor 30 personen beschikbaar. Deze aantallen zijn inclusief begeleiding. Begeleiding moet in de zaal aanwezig zijn tijdens de filmvoorstelling.
Achter de Houttuinen 30

Beschikbare plaatsen per zaal
Cinema Middelburg heeft een zaal voor maximaal 30 personen beschikbaar. Dit aantal is inclusief begeleiding. Begeleiding moet in de zaal aanwezig zijn tijdens de filmvoorstelling.
Burgemeester van de Laarstraat 25, Bergen op Zoom

Beschikbare plaatsen per zaal
C-Cinema Bergen op Zoom heeft zalen voor maximaal 100, 60 en 50 personen beschikbaar. Deze aantallen zijn inclusief begeleiding. Begeleiding moet in de zaal aanwezig zijn tijdens de filmvoorstelling.
Kerkhof 3, Zierikzee

Beschikbare plaatsen per zaal
fiZi Zierikzee heeft een zaal voor maximaal 30 personen beschikbaar. Dit aantal is inclusief begeleiding. Begeleiding moet in de zaal aanwezig zijn tijdens de filmvoorstelling.
Beestenmarkt 3, Goes

Beschikbare plaatsen per zaal
Podium 't Beest in Goes heeft een zaal voor maximaal 15 personen beschikbaar. Deze aantallen zijn inclusief begeleiding. Begeleiding moet in de zaal aanwezig zijn tijdens de filmvoorstelling.

Aanmelden

Aanmelden voor het educatieprogramma doe je simpel en snel via onderstaande link. Kosten voor deelname aan het educatieprogramma bedragen € 5,- per leerling.

Actie voor mbo-opleidingen, vmbo- en praktijkonderwijsscholen

Ben jij met je mbo-opleiding, vmbo- en praktijkonderwijsschool nog niet eerder bij een Movies That Matter vertoning geweest? Dan brengt je
gratis een bezoek aan het educatieprogramma. Is je school nog maar één keer eerder geweest? Dan mag je een tweede keer gaan voor de helft van de prijs € 2,50 per leerling).

Aanmelden